13.3 C
Kalecikkaya
27 Nisan 2024
Kalecikkaya Köyü
Köşe Yazıları

STRES NEDİR ?

Günümüzde her bireyin hayatına bir şekilde girmiş ama hiç çıkmayan büyük bir sorundur STRES. Stresin kaynağının büyük bir kısmı bireyin kendisi, kalanıda çevresidir ( çevrenin içine insanlar, yedikleri gıdalar, soludukları hava, içinde yaşadıkları ortam…gibi). Stres kişinin hayat enerjisinin büyük bir kısmını kullandığı için bireye yaşam enerjisi kalmaz. 0 yüzden sürekli yorgun, mutsuz, umutsuz hatta sağIıksızdır.Günümüzdeki kanser de dahil tüm kronik hastalıkların baş sorumIusudur.Bu konuda söylenecek çok şey vardır. Tedavi de bireyle birebir görüşmek gereklidir.
Ancak şunu söyleyebiliriz. Sorunun
kaynağının büyük kısmı bireyin kendisi olduğuna göre, oradan başIamaIıdır.Kişi sürekli şikayet edeceğine, sorunların çözümüne odakIanmaIıdır.Sorunları önem ve aciliyetine göre sıralamalı, üstesinden gelemediği konuları araştırmalı, gerekirse yardım aImaIıdır. Öncelikle ve kesinlikle kendi gücünü harekete geçirmeIidir.

NİYET sorunun çözümünün anahtarıdır. Elinden gelenin en iyisini yaptığı halde, engel varsa, sorun dağ gibi karşısında duruyorsa, ilahi akışa bırakmaIıdır.Sizin kararınızın üzerinde sizi koruyan, sizi sizden çok düşünen ilahi bir karar vardır.0 karara kendinizi teslim ederseniz, her şeyin yoluna girdiğini, huzur ve sağlık bulduğunuzu göreceksiniz.
Maalesef ki çoğumuz İlahi kararın huzuru, mutluluğu yerine, stresi ve onun acılarını tercih ediyoruz.

Related posts

Psikolojik Danışma Nedir? Ne Değildir?

Aslı Nurhan Seçir

Kırım Tatarları Kimdir?

Ümit Özkan

ÇOCUKLARLA İLETİŞİM

Aslı Nurhan Seçir

Yorum Gönder

Captcha Plus loading...