13.3 C
Kalecikkaya
27 Nisan 2024
Kalecikkaya Köyü
GenelHaberler

Hakan KIRIMLI ya Halil İNALCIK Ödülü

Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Kırımlı’nın 2022 yılında Ötüken Neşriyat tarafından yayımlanan “Geraylar ve Osmanlılar: Kırım Hanlık Hânedânının Osmanlı Devleti’ndeki Hikâyesi” isimli eseri, TESEP kapsamında Halil İnalcık Özel Ödülü’ne lâyık görüldü.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayesinde yürütülen; TÜBA-GEBİP ve TÜBA-TESEP ödüllerinin 2023 yılı sahipleri kamuoyuna açıklandı. Kırım Tatar bilim insanı Hakan Kırımlı, “Geraylar ve Osmanlılar” eseriyle Halil İnalcık Özel Ödülü’nü almaya hak kazandı.

haberin devamı için tıklayınız…..qha.com.tr

TÜBA’nın bilim insanlarını teşvik ve takdir ile Türk bilim camiasını uluslararası alanda temsil misyonu kapsamında uluslararası düzeyde ihdas edilen ve bütün bilim insanlarına açık olan TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri 2015 yılında başlatılmıştır.

Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri, çalışmaları ve bilime katkıları tüm dünyada takdir gören bilim insanlarının teşvik ve ödüllendirilmesi yoluyla Türk bilim camiasının uluslararası alanda temsil ve tanınmasına katkıda bulunmak amacıyla başlatılmıştır.

Bu bağlamda TÜBA Akademi Ödülleri her yıl Sosyal ve Beşeri Bilimler, Sağlık ve Yaşam Bilimleri ile Fen ve Mühendislik Bilimleri olmak üzere üç kategoriden oluşmakta ve aday gösterilenler arasında her kategoride bir ödül olarak verilmektedir. TÜBA Akademi Ödülleri ilgili alanda özgün, öncü ve çığır açıcı çalışmaları olan bilim insanlarına tevcih edilir.

Related posts

KUTSAL YOLCULUK BAŞLADI

Ümit ÖZKAN

Yurtta karantina bitti. Kalan süreyi evlerinde geçirecekler.

Ümit ÖZKAN

KABARIK ELEKTRİK FATUARASI NEDENİ

Ümit ÖZKAN

Yorum Gönder

Captcha Plus loading...