9 C
Kalecikkaya
19 Mart 2024
Kalecikkaya Köyü
Köşe Yazıları

Kırım Haber Ajansı na verdiğim röportaj

SUR GAZİSİ ÜSTEĞMEN BAHADDİN SEÇGİN: 20’Lİ YAŞLARDAKİ TÜRK ÇOCUKLARININ MÜCADELELERİNİ BİLSİNLER
01 Mart 2020, 22:51

“Hendeklerde Vurulduk” kitabının Kırım Tatar kökenli yazarı, Sur Gazisi Üsteğmen Bahaddin Seçgin 14. Ankara Kitap Fuarında okurlarıyla buluştu. Kırım Tatar kökenli yazar, Sur Gazisi Üsteğmen Bahaddin Seçgin “Hendeklerde Vurulduk” kitabını yazma amacını ve sürecini Kırım Haber Ajansı‘na (QHA) anlattı.

Sur Gazisi Üsteğmen Bahaddin Seçgin:

“Öncelikle kendimi tanıtayım; 2013 yılında Kara Harp Okulundan mezun oldum. 8 Şubat 2016’da 103 gün süren Diyarbakır Sur’da Hendek Operasyonları’nda yaralandım.

“ÇÖZÜM SÜRECİ GİBİ BİR YANLIŞ BİR DAHA YAPILMASIN”
O operasyonlarda, bölücü terör örgütü PKK’nın, şehir merkezlerimizde, Nusaybin, Yüksekova, Şırnak, Cizre gibi birçok il ve ilçemizde başlattığı isyan sonucu 700’den fazla şehit verdik. Çok derin acılar yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bu acılar, mücadeleler unutulmasın istiyorum. Gelecek nesiller duysun, öğrensin, bilsin ki; “Çözüm Süreci” gibi bir yanlış bir daha yapılmasın. PKK bölücü bir terör örgütüdür. Amacı barış değildir. Bölmektir. Amacına ulaşana kadar demokrasi, barış gibi her kılıfa girer ancak bölücü bir terör örgütünden başka bir şey değildir. O nedenle bir devlet bir terör örgütüyle masaya hiçbir surette oturmamalıdır.

GAZİ SEÇGİN: GERÇEKTE NE ZORLUKLAR YAŞANDIĞINI DUYURMAK İSTEDİM
Yaşadıklarımızı yazarak bunu duyurmak, aktarmak istedim. Aynı zamanda Türk milletinin ne gibi zor zamanlarda nasıl dimdik ayakta kaldığını; daha otuzlu yaşlarına bile gelmemiş 20’li yaşlardaki Türk çocuklarının nasıl mücadeleler verip de Güneydoğu Anadolu topraklarını devletin kaybetmesine izin vermeyip nasıl topraklarında tutmayı başardığını anlatmak istedim.

“TÜRK MİLLETİNDEN BAŞKASI BUNLARI BAŞARAMAZ”
Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti devletinden ve Türk milletinden başkası olsa bunca şeye dayanamaz bölünürdü. Bu mücadele azminin, Türk milletine özgü olduğuna inandığım milli değerlere olan hassasiyet, şehitlik, gazilik kavramlarına bakış açısıyla açıklanabilir olduğunu düşünüyorum. Üzerine mermeriler, bombalar yağarken üzerine gitmek bize özgü iç güdüyle açıklayabiliyorum. Biz bu şekilde bu uğurda çok can verdik, kendi şahitlik ettiklerim de oldu. Buradan hareketle bunları tarihe not düşmek istedim.

“KIRIM’DAKİ, ÇANAKKALE’DEKİ, KURTULUŞ SAVAŞI’NDAKİ MÜCADELELERİ DİNLEYEREK BÜYÜDÜM”
Aynı zamanda ben de bir Kırım Tatar Türkü’yüm. Atalarımız, 1877-1878’de Osmanlı Devleti tarafından Çorum’a yerleştirilmiş. İsmini aldığım dedemin yaptıklarını, askerlikteki düşman hattına uğrattığı zarardan ötürü nasıl ödüllendirildiğine benzer şeyleri dedemden ve büyüklerimden; Kırım’daki mücadeleleri, Çanakkale, Kurtuluş Savaşı mücadelelerini dinleyerek büyüdüm.

“KIRIM TATAR TÜRKLERİ SAVAŞÇI BİR MİLLETTİR”
Kırım Türkleri nerede olduğu fark etmeksizin savaşçı bir millettir. Kimi zaman adı Altınorda olur, Kırım Hanlığı olur… Türkiye’de Türk Silahlı Kuvvetleri olur, aşağıya (güneye) inersek Kıpçak kökenli Baybars olur. Tarihin her döneminde damga vurmaya devam ederiz. Kırım Türkleri ile de kendi atalarımla da gurur duyuyorum.

GAZİ SEÇGİN: “ÜMİTSİZLİĞE KESİNLİKLE İNANMIYORUM”
Kendileri için verilen mücadeleleri asla unutmasınlar. Mesela herkes birşeyi tekrarlamaya başladı, ‘Artık Türk milleti yozlaşmaya başladı’ ben buna kesinlikle inanmıyorum. 10 yaşında bir çocuk benim gözüme bakarak, esas duruşta saygıyla kitabını imzalatıyorsa umut var demektir.

TÜRK ÇOCUKLARINA MESAJ: “TÜRKLÜK İÇİN, KENDİ MİLLETLERİ İÇİN YAŞASINLAR”
Asla ümitsizliğe düşmesinler, toplumumuzda bulaşıcı bir ümitsizlik görülüyor. Ümitsizliğe düşmeye hiç gerek yok. Geçmişimize ve atalarımıza baktığımızda kat ve kat imkansızlıklar içinde Türk milletinin ayakta kaldığını ne mücadeleler verdiklerini görüyoruz. Türk milleti yine ayakta kalacaktır. Buna hiç şüphem yoktur. Ümitsizliği kırsınlar. Kendileri için mücadele eden şehit ve gazileri unutmasınlar. Türklük için, kendi milletleri için çalışsınlar.

“BU TOPRAKLARDA TÜRKLERDEN BAŞKA HAKKI YENEN YOK”
Az bilinen bir şeyi de eklemek isterim: Bu topraklarda iddia edildiği gibi ezilen, birileri varsa en çok ezilenler Türklerdir, bir başkaları değil. Türk çocukları milli bilinçlerini geliştirmeli, kendi milletleri, toprakları için çalışmalı.

“KIRIM TATARLARININ SESİ QHA’YA TEŞEKKÜR EDERİM “
Kırım Tatarlarının sesi olan Kırım Haber Ajansı’na, sesimizi duyurduğu için çok teşekkür ederim.

Related posts

NUMAN ÇELEBİCİHAN ı anma ve KIRIM İŞGALİNİ PROTESTO ETKİNLİĞİ

Ümit ÖZKAN

Yazarımızı tanıyalım

Bahaddin Seçgin

KIRIM TATAR KÜLTÜRÜ – CEMAAT TAYAĞI

Ümit Özkan

Yorum Gönder

Captcha Plus loading...