3 C
Kalecikkaya
19 Mart 2024
Kalecikkaya Köyü
Köşe Yazıları

Demokrasi ve Adalet

Demokrasi ve Adalet
Siz demokrasiye inanıyor musunuz. Peki ya adalet? Ben ikisine de inanmıyorum. Bunun lafını çok edenlere hiç inanmıyorum.  insanda eksiklerini gizleme psikolojisi vardır. Korkar gizlemek için , cesur ve vakur görünmeye çalışır. Bir konuda çok konuşur, eyleme gelince türkü söyler. Yani boş tenekeden çok ses çıkar.

Eğer demokrasiye inanıyor ve istiyorsanız bunu önce kendi hayatınızda uygulayarak göstereceksiniz. Çalışarak, hak ederek hiç varlığınız olmayacak, sadece konjonktürel ve manuflatif bir yerlere geleceksiniz. Birilerinin enstrümanı olacaksınız. Hak etmediğiniz bu yerlere geldiğinizde oradan havari vari laflar edeceksiniz, ama uygulamaya gelince ıslık çalacaksınız.

Keşke demokrat olabilseniz. Ne kadar çok ihtiyaç var. Heykeliniz dikilir. Tarihi fırsatlar herkesin eline geçmez. Hoş olabileceklere de bu fırsat ve makamı da vermezler. Acaba diyorum oraya hasbelkader gelsek bizlerde aynı mı oluruz?

Kişiler neden böyle davranırlar, bilinçaltlarına inmek gerekir galiba.

Ya adalet?

Çok konuşuluyor. Uygulamada az sonuç çıkıyor. İstisnalar kaideyi bozmaz, her zaman güçlüler kazanıyor. Ancak iki kişi arasında güç dengesi varsa, yada ikisi de garibansa ha o zaman adalet tecelli edebiliyor. 
Demokrasi ve adaleti kişi kendi dünyasında uygulayacak Başarılabilinmesi en zor iki erdemdir.  Bizim genetik
kodlarımıza, bilinçaltı dünyamıza bakmamız, oradaki eksikleri tamamlayıp fazlalıklar çıkarıp dengeyi ve doğruyu bulmamız lazım Kısaca bu iki derse hepimizin çok çalışması lazım çok .

En çokta her lafında şahin, uygulamada karga olanın……

Related posts

ÇOCUKLARLA İLETİŞİM

Aslı Nurhan Seçir

Azerbaycan başın sağ olsun. Türk Dünyası başın sağ olsun.

Prof. Dr. Ahmet Güngör

SINAV DÖNEMİNDE ERGENLERLE İLETİŞİM

Aslı Nurhan Seçir

Yorum Gönder

Captcha Plus loading...